Domates Üretiminde Magnezyumun Rolü

Magnezyum, enerji transferi ve protein sentezi dahil olmak üzere birçok işlem için gereklidir. Bitkinin toplam magnezyumun % 20-25'inin kloroplastlarda lokalize olması ile, klorofil üretimi için özellikle önemlidir.

Magnezyum ve olgunlaşma bozuklukları

İngiltere'deki çalışmaların gösterdiği gibi, magnezyum özellikle iyi şekillenmiş meyvelerin olgunlaşmasını sağlamak için önemlidir.

Magnezyum ve meyve şekli

Magnezyum ayrıca meyvenin şeklini de etkiler.

Magnezyum uygulaması için genel yönergeler

Bitkinin ömrü boyunca düzenli bir tedarik gereklidir. Domates bitkisi tarafından 54 lb / ac'ye kadar magnezyum kullanılır. Magnezyum alımı diğer katyonların fazlalığı tarafından bastırılabilir, bu nedenle doğru dengeyi korumak önemlidir. Gübreleme sistemlerinde özel dikkat gereklidir.

Domates büyüme aşamalarında magnezyum
Vejetatif büyüme Çiçeklenmeden önce yaprak dokusundaki konsantrasyonları en üst düzeye çıkarır
Çiçeklenme - meyve tutumu Çiçeklenme ve bitki üretimini iyileştirir - maksimum gereksinimler bu aşamadadır
Meyve olgunlaşması - olgunluk Kaliteli meyve üretimi için maksimum gereksinimler bu aşamadadır

Besinlerin rolü

Domates üretiminde diğer besin maddelerinin rolü hakkında bilgi edinin:

Azot

Fosfor

Potasyum

Kalsiyum

Magnezyum

Kükürt

Bor

Bakır

Demir

Manganez

Molibden

Çinko